lördag 20 februari 2010

OS i skidbyte

Allt försnack handlade om Charlotte Kalla inför dubbeljakten i OS, klassiskt 7,5 km + fristil 7,5 km. Kalla hade inte en chans. Men istället hängde Anna Haag med under större delen av loppet, verkade få nöja sig med den nesliga fjärdeplatsen men tog silver. Det hade vi inte väntat oss, och såna oväntade medaljer är extra roliga.

Kristin Størmer Steira från Norge samlade på fjärdeplatser i förra vinter-OS. Nu jublade hon efter målgången och vi tittare trodde liksom Steira att bronset var klart. De svenska TV-kommentatorerna var förblindade av Haags insats och nämnde inte den jämna bronsstriden med ett ord. Analyser och reflektioner har sin tid, och jag skulle föredra att man kommenterar det som faktiskt sker i rutan. Så till slut fick vi se målfotot, där Steira missade medalj än en gång. “Denne skuffelsen blir tung å komme over, sukker hun.” Jag hade verkligen unnat Steira en medalj, men hennes ben var inte långt nog.

1 kommentar:

  1. ;)Jag misstänkte att det var du som önskat snön. Din önskning gick verkligen i uppfyllelse:). Snart ska jag önska vår...om ett tag.
    Må så gott!

    SvaraRadera