torsdag 9 juli 2009

Aj som fan

Fördelen med autoinjektorn är att när man väl har skjutit av, så är det klart. Man kan inte ångra sig. Det är bara att injicera, och så är det över för den här veckan.

Nackdelen med autoinjektorn är att när man väl har skjutit av, så är det klart. Man kan inte ångra sig. Men ibland råkar man sticka sig på ett ställe där det gör extra ont... Sedan svär man en stund och funderar på om man inte ska gå över till manuell i alla fall.

5 kommentarer:

  1. Hehe.. *känner igen mig* :) Jag tar med autoinjektor men jag vet inte om vi har samma?? Vet inte hur avonex-sprutorna ser ut, jag har ju rebif.

    SvaraRadera
  2. Menar du att du skulle sticka dig lååååångsamt om du inte skulle ha injektorn? :-O
    Jag skulle defintivt hugga hårt som ..... och hoppas att jag inte högg rakt igenom benet ;-) och det borde göra minst lika ont som med injektorn.

    SvaraRadera
  3. @helena-rutan: det finns bild på Avonex-sprutan på fass.se. Finns också i ett av mina tidigare inlägg.

    @trasdockan: du har nog rätt. Men jag läste om någon som bytte stickställe om det första inte var bra. Fast kanske inte någon bra idé?

    SvaraRadera
  4. Hej! tar du bara en i veckan? själv tar jag en var annan dag Betaferon. fick antydan om MS 2008 efter en stroke men först nu efter massor av provtagningar om och om igen, fått börja med sprutor 29/9 var startskottet. Det påverkar verkligen vardagen tycker jag, man vänjer sig nog så småningom. Ha en härlig sommar.
    B

    SvaraRadera
  5. Håller med dig! Veckans spruta fick maken hjälpa till med. Men jag har fått ett tips från en diabetiker. Kittla dig på benet genom att stryka dig fram och tillbaka med fingret. Då känner du var känseln är lite sämre = bättre för injektion... Testa nästa gång!
    Ha det gott vännen!
    Kram Anna

    SvaraRadera