Ibland har vi ingen konkret matidé utan bara en diffus idé om någon god smårätt vi vill göra. Sedan kombinerar vi det med lite andra smårätter till ett matbord som består av lite av varje. Det kallar vi plockmat. Idag var R på bio med en kompis (premiär!) så vi passade på att äta sånt som hon inte tycker om, till exempel svamp och skaldjur. Det blev avocado med crème fraîche och kräftstjärtar, falska sniglar, Taleggio, smörstekt bröd, salami och ett par saker till. Det såg så här gott ut:
och det var minst lika gott som det såg ut.
I love plockmat! Lite av allt man tycker bäst om, kan det bli bättre? Kram
SvaraRaderaÅh det ser verkligen underbart gott ut! Plockmat har jag nog mer eller mindre aldrig testat. Men måste nog prova på...
SvaraRaderaHär rullar helgen på. Det är spruta i kväll. Får väl gulla lite med dottern att trycka av i kväll!
Ha det i kväll!
Kram anna