1/2 påse överbliven tagliatelle, koktid 6-8 minuter
1/3 påse överbliven tagliatelle, koktid 6 minuter
1 förpackning tomatkross
1/2 burk överbliven tacosås
1/4 paket överbliven serranoskinka
1/5 bit överbliven italiensk salami
några basilikablad
1/8 flaska överblivet, övermoget, ganska dåligt rödvin
1/6 burk överbliven crème fraîche
en skvätt grädde
2 dl riven cheddarost
Skär skinka och salami i småbitar. Lägg tomatkross, tacosås, skinka, salami, basilika och vin i en kastrull och puttra på svag värme i 30 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen vila.
Puttra igång såsen igen. Koka upp pastavatten. Riv osten. Smaka av såsen och tyck att den är för skarp. Häll i crème fraîche. Häll i lite grädde så att inte såsen ser så grynig ut. Nu kokar vattnet. Lägg i pasta nummer 1. Vänta någon minut. Lägg i pasta nummer 2.
När pastan är färdig, häll av. Blanda i en klick smör. Servera pastan med sås och riven ost. Tyck att den var jättegod!
Haha! Var roligt och lät gott! :-D
SvaraRaderaMums! Det lät gott och enkelt! Det gillar jag :-)Den ska jag testa och känner jag mig själv rätt så kommer jag att gilla den!
SvaraRaderaKrasm
Försök ni bara, men ni kommer aldrig exakt lyckas kopiera den pastasåsen ... :-P
SvaraRadera