söndag 10 maj 2009

Djärv stadsplanering

DN rapporterar idag om ett förslag till en ny tunnelbanering runt Stockholm. Man slås genast av djärvheten i förslaget. Inte nog med att man vill införa en fjärde färg på tunnelbanekartan, utan man tänker sig att flytta hela Kungens Kurva (som ligger sydväst om Fruängen) till trakterna av Hägerstensåsen! Hatten av för ett sådant nytänkande, och vem har sagt att det skulle bli särskilt dyrt.

Tunnelbanans gula linje

4 kommentarer:

  1. Inte nog med det, Solna Centrum tycks numera ligga någonstans ganska mitt i Brunnsviken!

    SvaraRadera
  2. Bra idé, men den borde gå Sätra Vällingby, Kista, Mörby Lidingö, Nacka, Bagarmossen, Högdalen, Kungens Kurva

    SvaraRadera
  3. Avstånd mellan hållplatser på en t-banekarta är bara deskriptiva för stationsföljden, det säger ingenting om var någonting hamnar i verkligheten om man placerar ut en ny mellanstation på en rak linje mellan två befintliga.
    Högkvalitativ blogg,,, verkligen.
    Kunnig, saklig och genomtänkt,,, verkligen.

    SvaraRadera
  4. Johan: Jag är medveten om att diagram bara är stilistiska. Men Fruängen-grenen av röda linjen ligger inte i närheten av Kungens Kurva, och ändå har man ritat in Kungens Kurva ovanpå. Och Solna Centrum ligger ju idag som den första stationen på blåa linjens Akalla-gren. Inte mellan blåa linjen och röda linjen - där finns mest Norra kyrkogården, Hagaparken samt just Brunnsviken...

    SvaraRadera