tisdag 26 maj 2009

Tisdagsmiddag


Vacker sallad innan blandning

Detta är nu officiellt en matblogg, om man ska gå efter de etiketter jag lite godtyckligt klistrar på inläggen. Och det är väl bra så. :)

Vi steker kryddiga korvar (ni vet sådana lite tjockare korvar som marknadsförs som typ “bratwurst” eller “chorizo”, fast de smakar ungefär likadant allihopa) och äter en sallad till. Det här är en matig sallad, vill jag lova. Inspirerad av en sallad som kallas Persisk sallad i en receptbok från Allt om Mat.

½ huvud färsk vitkål
8 kokta kalla färskpotatisar
blasten (det gröna) från ett par knipplökar
färska örter (basilika, persilja, gräslök)
1 dl majonnäs
½ lime
salt & peppar
Garnering: körsbärstomater

Strimla och skär vitkål, potatis, ägg och knipplök lagom stort. Hacka örterna. Om majonnäsen är fast, rör ut den med lite limesaft eller vatten. Blanda alltsammans. Garnera med tomaterna.


Inte fullt så vacker, men god sallad

1 kommentar:

  1. Tack så mycket!
    Det ser mumsigt ut och låter väldigt gott!
    ha en skön tisdagkväll!
    Kram

    SvaraRadera